Bugün sizinle yaptığım pideyi paylaşıyorum, bende ilk defa denedim ve Evde harika bir susamlı yumurtalı pide yaptım.
- İlk olarak 1 su bardağı ılık sütü yoğuracağınız kabın içine koyun daha sonra 1 bardak ılık su koyun.
- 1 Çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı da olabilir (benim tercihim zeytinyağı sağlık açısından).
- 1 Yumurta’nın sarısını ayıralım (üzerine sürmek için), akını ise içine katınız.
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 42 gram yaş maya’nın ben yarısını katmayı tercih ettim, size de öyle yapmanızı tavsiye ederim.
- 1 tane küp şeker
ve sonra bunların hepsini güzelce yoğurun, çok sert bir hamurda olmasını istemiyoruz fakat çok yumuşak bir hamurda olmayacak orta yumuşaklıkta bir hamur elde etmek istiyoruz.
Daha sonra üzerini örtün ve 30 - 40 dakika arası dinlendirin. Hamur 2 katına çıktığı zaman pidenizin büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya bölebilirsiniz.
Parçalara ayırdıktan sonra yağlı kağıdın üstüne pide büyükğünde olacak şekilde merdane yardımıyla açın ve yağlı kağıdın üstüne koyun ve ayrında yağlı kağıdı pideyle birlikte tepsinin içine koyun.
- 30 - 40 dakika arası da öyle biraz kabartın.
Kabardıktan sonra parmak uçlarınızla şekil verip üzerine süt ve yumurta sarısını karıştırıp, yumuta sarısına 1 kaşık süt koyup çırpın, pidelerin üstüne sürün, çörek otu ve susam serpin ve önceden ısıtılmış 220° fırında pişirin.
Afiyet olsun…