Borsadan para kazanma, bu iş aslında o kadar da zor değildir. Herkes borsadan para kazanabilir, akıllı yatırımlar yaptıkları sürece! Bakın akıllı diyorum çünkü gidip rastgele ismini beğendiğiniz veya kısaltmasını anlamlı bulduğunuz şirkete yatırım yapmayın. Eğer borsa oynamayı düşündüyseniz vakti zamanında Borsadan para kazanmak için ne gerekli? Borsayı nasıl oynamalıyım? gibi şeyleri kendinize sormuşsunuzdur.
Borsayı nasıl oynamalıyım?
Öncelikle borsayı nasıl oynamalıyım sorusunun cevabı borsada stres yapmamalıyım olmalı. Borsa değer kaybeder evet ama nasıl kaybeder? Tekrar söylüyorum gidip insanlara güven vermeyen, birden artan ve birden azalan hisseler alırsanız paranıza yazık olur. Manipülasyon yapılamayan hisselere yönelik oynamalısınız. Açıkçası bu hisselere de oynayabilirsiniz ama çok dikkatli olmak şartıyla. Hisse senedi alırken, hisse senedinin önceki grafiklerine bakın grafik diyorsam hemen korkmayın öyle, artış azalış sayılarına bakın yani yıllar içindeki. Eğer artarak geldiyse bir hisse yine artar diyebilirsiniz %51 ihtimalle. Eğer dalgalı geliyorsa, depremler oluyorsa içinde o şirketi araştırın hikayesine bir göz atın.
Eğer aşırı artış ve aşırı yükselişler oluyorsa, aha aşırı azalmış alayım artış olur demeyin çünkü böyle bir şey büyük ihtimalle olmaz 🙂
Borsada para kazanmak
Borsada para kazanma işi zamana yayabileceğiniz bir iştir. Zaman sizin en yakın dostunuzdur. Tabi ki al-sat ile de para kazanmak mümkün, bunu da yapabilirsiniz. Ancak ben bir hisseyi alıp zamana bırakmayı daha çok seviyorum. Örnek vermek gerekirse Arçelik hissesi güvenerek alabileceğiniz ama zamana yaymanız gereken bir hissedir.
Borsada risk yönetimi yapmayı bilmelisiniz (yakında bununla ilgili bir şeylerde yazacağım). Hemen strese girip düşüyor diyince hisse senedini satmamalısınız. Bekleyin artar. Eğer ki böyle borsa hikayelerini seviyorsanız ve sizin üstünüzde etkili olacaksa size birini önereyim. Bu adamı zaten bilmeyen yoktur, dünyanın en zengin ilk 5 kişisi arasında hatta 2009 yılında en zengin kişisiydi 🙂
Bu adam Warren Buffet gidip sözlerini okuyabilirsiniz ve neden satmamanız gerektiğini daha iyi anlarsınız.
hisse senedi önerileri içinde burayı takip edebilirsiniz, eğer varsa bir öneriniz yazabilirsiniz başlık altında.