1-)Merhaba, öncelikle kendinizden bahseder misiniz?
-İsmim Hakkı Bakış,1970 Konya doğumluyum.1993 yılı Şubat ayında ilk acemi görevim Manisa’da bulundum. Daha sonra Diyarbakır Lice’de devam ettim.Kuzey Irak’ta dahil birçok farklı yerlerde görevde bulundum.En son Şırnak Cizre’de iken mecburiyetten istifa etmek zorunda kaldım.Her zaman özlem içerisindeyim..
2-) Sizce günümüzde ki gençler neden askere gitmek istemez veya süreyi uzatmak istiyorlar?
Askerliği zor ve gereksiz buldukları için ve işlerinin aksayacaklarını düşündükleri için askere gelmeyi mümkün mertebe ilerletmek istemektedirler.
3-) Askeriyede verilen yemekler ile askerlerin performansı arttırılabilir mi? Ve yemek yeterli mi?
Verilen yemekler oldukça yeterlidir, her şeyden fazlaca veriliyor ancak performansı arttıran yemekten ziyade inanılan güçtür, zaferdir. Güç ve dirayetten yararlanılırsa performans artar.
4-) Kadınlar askere gitmeli midir? Zorunlu olmalı mıdır?
Tabii ki de kadınların askerlik yapması gibi bir durumdan bahsedilemez… Mesele koşulsuz hizmet…
Yüzyıllardır kadın- erkek eşitsizliği devam etmektedir. Erkekler fıtrat gereği devletine askerlik alanında koşulsuz hizmet etmektedir. Kadınlarında belli bir süre dâhilinde ‘herhangi bir alanda’ devlete koşulsuz hizmet vermesi gerekirken kadınlara ayrıcalık verilmiştir, oysaki kadın- erkek eşittir.
5-) Askeri alanda robotların, akıllı araçların ve teknolojilerin kullanılması ne derece fayda sağlar ?
İnsanlardan ziyade teknolojik silahlar belli bir yere kadar işlev görebilir. İnsan gücüne muhakkak ihtiyaç duyulacaktır. Ancak kritik konularda teknolojik silahlar oldukça fayda sağlar.Robotlaşma vatanı korumada etkin bir yöntem asla olamaz ,olmamalı..